Cu o carieră impresionantă care se întinde peste mai bine de trei decenii, Gl.(r) Alexandru GĂLUŞCĂ este absolvent al Academiei de Înalte Studii Militare și deținătorul unui doctorat în Științe Militare și Economice. Și-a început activitatea profesională ca pilot al Forțelor Aeriene Române în anul 1979, iar calitățile personale și profesionale l-au ajutat să avanseze rapid pe scara ierarhică astfel că în anul 1998 este numit Şef al operațiunilor de suport aerian al Misiunii de Observare ONU dintre Irak şi Kuwait – UNIKOM.
A ocupat poziția de Ataşat al apărării, aero şi naval al României la Beijing între 2003-2005. În perioada 2005 – 2009 a activat în cadrul Centrului Național Militar de Comandă, ocupând pe rând funcțiile de Șef Serviciu, locțiitor al Comandantului și Comandant, poziții din care a participat la planificarea, executarea și conducerea exercițiilor de management al crizelor din cadrul NATO, de tip CMX. În anul 2009 a fost numit Şef al Instrucţiei şi Doctrinei – Statul Major al Forțelor Aeriene, pentru ca mai trei ani mai târziu să devină Locţiitor al Reprezentantului Militar al României la NATO și UE (2012 - 2014).
În paralel cu prestigioasa activitate în structurile operative și strategice naționale și internaționale, Alexandru Galușcă desfăsoară o activitate stiințifică concentrată pe elaborarea de lucrări de specialitate având ca subiecte Războiul din Golf, managementul resurselor în domeniul apărării, gândirea militară, impactul strategic în domeniul militar. Publică, în calitate de autor sau co-autor, numeroase articole și lucrări pe aceste teme, dintre care amintim "Războiul din Golf" (Editura Militara, București, 1991), "Costuri și prețuri" (Academia de Înalte Studii Militare, București, 2001), "Management Resurselor Apărării" (Academia de Înalte Studii Militare, București, 2002);
În prezent este Lector asociat la Universitatea Națională de Apărare „Carol I”, Lector în cadrul Centrului pentru Strategii Avansate și membru corespondent al Academiei de Științe Militare, fiind inclusiv membru fondator al acesteia din urmă.
Din 2016 deține poziția de director pentru educație al SMART SUPORT HUB unde este consultant și susține cursuri de Disaster Risk Recovery, fiind atestat ca instructor de către Disaster Recovery Institute din SUA pentru Europa de Est în domeniul Managementului Continuității Activității / Afacerii (Business Continuity Management).
Echipa Smart Suport
Iulian Cazacu
Absolvent al Academiei de Studii Economice, Iulian Cazacu și-a inceput…
Gl(r) Alexandru Gălușcă
Cu o carieră impresionantă care se întinde peste mai bine…
Marian Bratu
Este absolvent al Universității Politehnice București, deține un masterat în…
Paul Herinean
A activitat în perioada 2000 - 2015 ca Ofiţer Instructor…
Robert Similea
Sociolog si specialist in competitivitate si branding personal, introduce in…
Sebastian Ceptureanu
Conferențiar universitar la Academia de Studii Economice, cu un doctorat…
Gabriel Constantin
Licentiat in psihologie, este consultant si trainer specializat – cu…
Ion Ivan
Este licențiat al Facultății de Comerț din cadrul Academiei de…
Mihail Bălan
Este licențiat și a obținut titlul de doctor în inginerie…
alexandru.galusca@smartsuport.ro
Director of Education Smart Suport